Ce beneficii pentru sănătate îți oferă fructele de pădure

Fructele de pădure sunt printre cele mai nutritive și sănătoase alimente pe care natura ni le acordă. Acestea oferă o serie de beneficii pentru sănătatea organismului.

Fructele de pădure conțin numeroase vitamine precum, C, B, A și E, dar și minerale cum ar fi cupru, zinc, fier și seleniu, toate atât de necesare pentru buna funcționare a organismului. Acestea ajută la stimularea sistemului imunitar și previn apariția infecțiilor. Astfel, pentru a ne proteja de răceală, febră sau alte boli infecțioase, consumul de fructe de pădure este foarte important.

Aceste fructe sunt printre cele mai bogate când vine vorba de antioxidanți. Antioxidanții ajută în lupta împotriva radicalilor liberi, menținând organismul puternic. Efectul acetor antioxidanți este sporit atunci când se consumă direct din fructe decât dacă am lua suplimente alimentare.

Proaspete, uscate sau congelate?

Indiferent de modul în care le consumăm, fructele de pădure sunt o alternativă sănătoasă pentru gustarea dintre mese.

Este foarte bine cunoscut faptul că fructele de pădure în stare naturală sunt cele mai sănătoase. Acestea au și un număr mic de calorii dacă sunt consumate ca atare.

Chiar dacă optăm pentru consumul lor în stare uscată, acestea își păstrează conținutul de antioxidanți. Cel mai sănătos însă este dacă le uscăm natural, fără să adăugăm zahăr. O cantitate de 30 g de fructe de pădure sunt suficiente pentru aportul de vitamine și minerale necesare organismului.

Congelarea este o soluție bună în perioada iernii atunci când accesul la fructe proaspete este limitat. Acestea își păstrează conținutul de antioxidanți chiar și în această stare. Vă recomandăm ca atunci când le culegeți vara, să păstrați o parte pentru congelare, astfel vă veți bucura de beneficiile fructelor de pădure și în sezonul geros.

Coacăzele sunt fructele cu cel mai mare număr de antioxidanți. O cană de coacăze conține 46 mg de vitamina C, doza zilnică recomandată fiind de 75 mg pentru femei și 90 mg pentru bărbați. Vitamina C este un puternic antioxidant ce asigură buna funcționare a sistemului imunitar.

La Agroland găsești o gamă variată de arbuști fructiferi pentru a te bucura de beneficiile lor. Vezi aici lista magazinelor de lângă tine.

Vezi aici cum să plantezi fructe de pădure chiar la tine în grădină. Bucură-te de beneficiile muncii tale în scurt timp!

Te poți bucura de beneficiile coacăzelor și cu această rețetă delicioasă de dulceață.

Dulceață de coacăze negre

Ingrediente:

– 1 kg coacăze negre
– 500 grame zahăr
– apă rece

Mod de preparare:

Puneți coacăzele într-o oală împreună cu 6 linguri de apă rece. Când încep să dea în clocot, adăugați zahărul. În 15 minute dulceața este gata. Veți obține o dulceață densă deoarece coacăzele conțin în mod natural pectine, astfel nu este nevoie să adăugați agent de îngroșare special.

Poftă bună!

About the Author: