• preparare-carne-carnati

Cârnați delicioși pentru masa de Crăciun

Rar se întâmplă să lipsească de pe masa de Crăciun delicioșii cârnați. Pentru că deja am pășit în luna decembrie, continuăm seria rețetelor de cârnați, în speranța că acestea vă vor inspira în alegerea preparatelor pentru Sărbători.

Ingrediente pentru cârnați

  • 2,5 kilograme carne de porc
  • 2,5 metri mate de porc
  • 50 de grame de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • Boia
  • Condimente: ienibahar (pentru o savoare inedită), cimbru

În funcție de cât de ce producție doriți să obțineți, suplimentați cantitățile de mai sus.

Mod de preparare

Pieptul de porc este cea mai bună alegere pentru cârnați, în opinia noastră. Nu am dat greș însă nici cu fleica sau pulpa. Depinde de gustul fiecăruia.
Dacă deja ați ales ce carne veți folosi, este timpul să vă apucați de treabă. Spălați bine și apoi tăiați carnea de porc în cubulețe de 5-6 centimetri, pentru a intra mai ușor în mașina de tocat. La tocare, folosiți prima oară sita cu găuri mai mari, apoi tocați încă o dată conținutul folosind sita cu găuri mai mici.

Într-un bol separat, pisăm cățeii de usturoi, iar peste putem să turnăm apă în care este dizolvată sare grunjoasă. Este momentul să preparăm carnea.
Adăugăm amestecul obținut peste carne, alături de celelalte condimente. Sfat: folosiți boia afumată, dacă doriți cârnați cu aromă afumată puternică. Frământați bine carnea.

După ce am preparat carnea, este momentul să pregătim mațele. Pentru un aspect plăcut, vă recomandăm să cumpărați mațe mai subțiri. Așadar, spălăm și curățăm bine cu apă și oțet, pentru albire și pentru eliminarea mirosului neplăcut. Într-o ultimă fază, eliminăm rezidurile cu ajutorul unei linguri de lemn. Ca alternativă, puteți pune mațele într-un castron cu apă în ați adăugat câteva boabe de piper negru, și să radeți suprafața cu o lingură de lemn.

Etapa finală este cea în care umplem mațele cu amestecul de carne și condimente. Montați pâlnia pentru cârnați la mașina de tocat și începeți să umpleți.

Cârnații nu trebuie să lipsească de pe masa de Sărbători

După ce ați terminat, agățați cârnații în cămară pentru 24 de ore. Dacă doriți să îi și afumați, suplimentați cu încă două zile peioada în care lăsați cârnații la scurs, înainte de afumare.

Știați această rețetă? Nu ezitați să ne scrieți secretele pe care le aveți pentru masa de Crăciun.

About the Author:

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.