Caracteristicile puilor de carne

Home/Blog, Informaţii/Caracteristicile puilor de carne

Caracteristicile puilor de carne

Când vine vorba producţia de carne, crescătorii recunosc necesitatea unor hibrizi specializaţi, de calitate, perfect adaptaţi creşterii în sistemul gospodăresc românesc. Astfel, dacă vă doriţi ca principalul beneficiu de pe urma creşterii păsărilor domestice să-l constituie o carne sănătoasă şi hrănitoare, e recomandat să vă procuraţi hibrizi specializaţi în acest sens.

Carnea de pui, consumată în cantităţi rezonabile, este responsabilă pentru variate efecte benefice asupra organismului, având în compoziţie aminoacizi esenţiali unei alimentaţii echilibrate. Datorită conţinutului bogat în proteine este recomandată pentru a dezvolta oase puternice. De asemenea, constituie o sursă însemnată de niacină (vitamina B3) care protejează organismul împotriva formelor de cancer.

O altă calitate a cărnii de pui este seleniul pe care îl conţine, element absolut necesar funcţionării tiroidei şi funcţiei imunitare. Vitamina B6 este un altă sursă de sănătate care se găseşte în carnea de pui, oferind protecţie împotriva afecţiunilor cardiovasculare şi o parte din energia atât de necesară funcţionării de zi cu zi a organismului.

Puii de carne comercializaţi în magazinele noastre sunt pui broiler dintre cei mai performanţi care există la momentul actual în Europa: Ross 308 (cel mai bine adaptat condiţiilor din România), Cobb 500, Hybro etc. Principalele caracteristici definitorii şi totodată calităţi ale acestora care îi recomandă? Pieptul mare şi viguros, picioarele puternice şi conversia excelentă a furajului vorbesc în sprijinul lor, demonstrându-le performanţele ce pot fi atinse dacă sunt trataţi conform cerinţelor proprii de creştere şi îngrjire.

Ross 308 este hibridul pe care îl avem cel mai des la vânzare, şi totodată, aşa cum am precizat mai sus, cel mai potrivit pentru condiţiile existente în România, întrucât îmbină în mod optim performanţele extraordinare în creştere cu robusteţea deosebită la condiţiile bioclimatice şi cele de creştere de pe teritoriul ţării noastre.

Să vorbim în cele ce urmează şi despre hrănirea puilor de carne. Un factor decisiv, care influenţează în mod direct dezvoltarea puilor şi ulterior a găinior adulte, îl reprezintă calitatea şi ingredientele furajului administrat acestora pe durata creşterii în gospodărie. Acest lucru va influenţa, prin consecinţă, şi producţia de carne în mod fundamental, motiv pentru care trebuie să se acorde atenţie acestui aspect, asigurându-vă că hrana hrana administrată păsărilor este corespunzătoare nevoilor şi cerinţelor nutriţionale specifice.

Astfel, materialul furajer utilizat trebuie să conţină întreaga gamă de nutrienţi care joacă un prim rol în formarea armonioasă a muşchilor, oaselor, organelor interne, grăsimii şi bineînţeles, a penajului. Furajele comercializate de către Agroland conţin o serie de elemente care, cumulate, echilibrează şi menţine în condiţii optime alimentaţia puilor şi a găinilor: materii prime de calitate, o cantitate optimă de aminoacizi, vitamine şi minerale, proteină vegetală uşor digerabilă, precum şi extracte din plante, acoperind cea mai mare parte din gama de elemente necesare dezvoltării armonioase şi sănătoase a păsărilor specializate în producţia de carne.

Pui de carne ca de altfel şi furajul potrivit creşterii lor în gospodărie, pot fi găsite în magazinul Agroland din apropiere. Recomandări şi mai detaliate despre puii de carne şi cerinţele lor de creştere puteţi citi în secţiunea special dedicată de pe site.

About the Author: