Câinele meu refuză să mănânce

  • Câinele refuză să mănânce

De multe ori, este foarte greu să ne convingem câinele să mănânce hrana completă potrivită pentru el. Totuși, există diferențe între animalele de companie care sunt mofturoase când vina vorba de mâncare și cele care refuză să se hrănească. Citiți mai departe pentru a vă asigura că animalul vostru de companie are parte de o alimentație adecvată și că nu are nicio problemă de sănătate.

Mofturoși când vine vorba de hrană

Similar cu copiii, care refuză să mănânce orice în afară de dulciuri, un câine mofturos vrea doar tipul de hrană cu care este obișnuit. Poate refuza să mănânce dacă i-ați schimbat mâncarea sau dacă a primit prea multe gustări din bucătărie.

Cauze pentru care câinele poate să fie mofturos

Temperaturile ridicate

Nu vă îngrijorați. Este un lucru obișnuit pentru patrupezi să mănânce mai puțin când temperaturile sunt ridicate. Apetitul îi vă reveni imediat ce se va răci afară.


Recomandat: HRANĂ DIN GAMA ROYAL CANIN


Schimbări bruște în alimentație

Dacă ați cumpărat alt tip de hrană, puteți să o amestecați cu cea veche și să scădeți cantitatea celei cu care era obișnuit într-o perioadă de 7-10 zile.

Mâncare din alte surse

  • Încercați să vă jucați mai mult cu câinele, în loc să îi oferiți resturi din bucătărie și alte gustări
  • Câinii sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a căuta în gunoi. Astfel, țineți recipientul pentru gunoi într-un loc în care animalul de companie nu are acces
  • Încercați să hrăniți câinele la aceeași oră, în fiecare zi. Această modalitate este perfectă pentru a-i implica pe toți din familie în hrănirea patrupedului la ore exacte.

Refuză să mănânce?

Există și cazuri în care câinii refuză să mănânce sau se hrănesc foarte puțin, fără tragere de inimă, indiferent de cât de mult îi alintăm, sau de ce tip de mâncare le oferim. Dacă refuză complet hrana, contactați în cel mai scurt timp medicul veterinar. Acest comportament poate să indice probleme serioase ale dinților sau ale organelor interne.

Sursă foto

About the Author: