Agroland – 250 magazine in Romania.Va oferim spre vanzare pui de o zi, de carne, curca, gasca, rata, furaje si nutreturi concentrate.Incurajam producția de hrana sanatoasa, sustinand Romania Agricola din 1997.Vino in cel mai apropiat magazin Agroland!

Boboci de Rata – 5 lei

In ultimii 5 ani, numarul bobocilor de rata comercializati in magazinele Agroland a crescut in mod constant.
Acest lucru arata interesul foarte mare manifestat de micii gospodari pentru aceasta specie.

Cresterea ratelor prezinta unele avantaje de luat in seama, comparativ cu celelalte specii de pasari:

  • ritmul foarte rapid de crestere;
  • rezistenta extraordinara a palmipedelor la imbolnaviri;
  • pretabilitatea ridicata la cresterea extensiva (pe camp, balti, etc.).
  • au un temperament extrem de linistit

Agroland comercializeaza boboci de rata de o zi, in principal rase si hibrizi pentru productia de carne si in curand si rase speciale cum ar fi cele pentru vanatoare.

Dintre rasele specializate pentru carne, in ordinea cantitatilor vandute, enumeram rasa Pekin, hibridul Mulard si hibridul Barbarie.

Rasa Pekin este cel mai frecvent crescuta pentru carne in America de Nord si in Europa. Calitatile deosebite ale acestei rase sunt viteza mare de crestere si rata buna de conversie a furajului. La maturitate ating greutatea corporala de 3 – 3,5 kg la rate si 3,5 – 4 kg la ratoi.

Hibridul Mulard este foarte apreciat pentru productia de carne si calitati deosebite, apreciate de consumatori, cat si pentru producerea de ficat gras.

Productia de oua este buna, pot ajunge sa dea peste 100 de oua/ an cu o greutate cuprinsa intre 75 si 95 gr. Oul de rata contine Fier, Zinc, Potasiu, Retinol, Vitamina K si ii poate ajuta pe cei cu probleme digestive sau hipertensiune.

Preturile sunt:

  • Rate Pekin;
  • Rate mute;
  • Rate mute colorate.

In concluzie, ratele pentru carne sunt chiar mai potrivite decat puii de carne pentru cresterea in gospodarie, datorita avantajelor enumerate mai sus, si nu in ultimul rand, datorita gustului deosebit al carnii de rata.

Parametrii de crestere ai hibridului de rata Pekin

canetons_pekin-compressor

Parametrii de crestere la hibridul Mulard

canetons_mulard-compressor