Agroland – 250 magazine in Romania.Va oferim spre vanzare pui de o zi, de carne, curca, gasca, rata, furaje si nutreturi concentrate.Incurajam producția de hrana sanatoasa, sustinand Romania Agricola din 1997.Vino in cel mai apropiat magazin Agroland!

Bibilici – 5 lei

Se mai numesc pichere sau câțe in diverse zone ale tarii.

Bibilicile se cresc cu usurinta intr-un sistem tip gospodaresc si  se pot creste impreuna cu celelate pasari.

Se exploateaza mai ales pentru carnea lor considerata o delicatesa, asemanandu-se cu carnea de vanat.

In afara de productia de carne, sunt eficiente pentru combaterea căpușelor, păduchilor și furnicilor si la fel ca si gastele, sunt galagioase la aparitia strainilor in curte.

Incep ouatul in lunile martie- aprilie si continua pe tot timpul verii. Productia de oua este de 70-90 buc./ an, cu o greutate de 45 gr. Ouale au o valoare calorica de 4 ori mai mare decat cele de gaina.

Bibilica de carne atinge 2-2,5 kg la 3 luni, peste varsta respectiva putând ajunge chiar si la 3,5 kg.

Prefera un furaj mai bogat in proteina (cum este starterul de curcani), dar se preteaza si furajul starter de pui.

De asemenea bibilicile sunt pasari rustice, ce isi cauta in permanenta hrana. La aceasta se adauga rezistenta specifica a bibilicilor la conditiile de mediu, clima, furajare, adapost.

Trebuie precizat insa ca tineretul de bibilica este sensibil la varsta de 2-4 luni la enterohepatita parazitara, boala specifica bibilicilor. Pentru prevenirea aparitiei bolii, este recomandat sa se evite umezeala din asternut, cat si terenurile umede, factori care favorizeaza dezvoltarea agentului patogen.