Beneficiile usturoiului pentru găini

  • Pui de găină mănâncă usturoi

Am mai scris în trecut despre ce alimente sunt bune pentru găini. În acest articol dorim să expunem plusurile unui aliment, ușor de găsit în orice gospodărie, pentru prietenele noastre înaripate. Usturoiul este benefic pentru sănătatea găinilor și, după cum bine știți, a oamenilor. Fără doar și poate, cei mai mulți consideră că această plantă este un remediu natural.

Usturoiul a fost folosit în Egiptul antic în scopuri medicinale. Chiar și astăzi, bătrânii ne spun să mâncăm usturoi pentru a ne feri de răceală. Este însă bun usturoiul pentru găini? Foarte mulți crescători răspund afirmativ la aceastră întrebare. Detaliem în rândurile de mai jos.

Usturoiul ajută la întărirea sistemului imunitar, îmbunătățește funcționarea aparatului respirator și reduce mirosul excrementelor de găină. De asemenea, usturoiul este benefic împotriva viermilor, iar la exterior este recunoscut pentru că ține la distanță de adăpost insectele și căpușele. În plus, puteți folosi apa cu usturoi pentru a pulveriza pe găinile care au probleme cu păduchii.

Cum hrănim găinile cu usturoi?

Aceasta plantă poate fi introdusă în alimentația găinilor în mai multe feluri

  • În apă
    Adăugați câțiva căței de usturoi în apa de băut a găinilor, după ce i-ați zdrobit. Nu uitați să schimbați apa la câteva zile;
  • În hrană
    Adăugați praf de usturoi în furajele păsărilor (nu mai mult de 2% din totalul hranei oferite);
  • La liber
    Puteți să le oferiți găinilor și usturoi proaspăt, zdrobit sau tocat, într-un vas redus ca dimensiuni.

Citește și: 8 tipuri de hrană ieftină pentru găini


Observație: Dacă doriți ca păsările să prindă gustul usturoiului, oferiți-le această plantă în cantități reduse încă de când sunt mici.

Deși face parte din aceeași familie de plante cu ceapa și conține o toxină care poate cauza anemie în cazul în care găinile primesc prea mult usturoi, păsările se pot bucura de beneficii dacă sunteți atenți la cantitatea pe care le-o oferiți. Într-un final, orice exces, când vine vorba de alimentație mai ales, nu este bun.

Voi cum procedați? Le oferiți găinilor usturoi? Povestiți-ne la secțiunea de comentarii.

Sursă foto

About the Author: