Beneficiile ouălor de prepeliță

Prepelițele sunt păsări migratoare de dimensiuni mici și de culoare maro cu dungi pe spate. În ultima perioadă numărul lor a scăzut considerabil din cauza vânatului excesiv pentru carnea ei deosebită și ouăle recomandate în meniurile dietetice.

Ouăle sunt un aliment foarte sănătos și recomandat de consumat la orice vârstă. Indiferent de tipul de ou ales, găină, prepeliță, gâscă, acestea sunt o sursă de vitamine și minerale. Ouăle de prepeliță, deși au o dimensiune cu mult mai mică față de cele de găină, sunt mai bogate în nutrienți.

Oul de prepeliță, spre deosebire de cel de găină conține 13% proteine și 23% din doza zilnică recomandată de vitamina B, față de cel din urmă care are doar 11% proteie și 14% din cantitatea de vitamina B recomandată.

De asemenea, comparativ cu un ou de găină, cel de prepeliță conține de 5 ori mai mult fier și potasiu, nutrient esențial în menținerea unui nivel optim de hidratare al organismului. Este important de menționat faptul că ouăle de prepeliță conțin doar colesterol bun, făcându-le astfel un aliment excelent în diete.

Foarte important de știut! Ouăle de prepelițe pot fi consumate și fără a fi tratate termic deoarece nu există riscul de infestare cu Salmonella. Spre deosebire de găini, prepelițele au o temperatură a corpului care împiedică dezvoltarea acestei bacterii.

Consumul acestor ouă este recomandat și copiilor datorită proteinelor necesare creșterii și dezvoltării oaselor și mușchilor. Conținutul ridicat de vitamina A ajută la menținerea sănătății și previne cataracta.

De asemenea, știai că ouăle de prepeliță ajută la prevenirea alergiilor? Datorită conținutului ridicat de proteină ovomucoidă care acționează ca un antibiotic natural, persoanele suferinde de rinite alergice pot face o cură cu ouă de prepeliță.

Cum consumăm ouăle de prepeliță

Dacă doriți să înlocuiți ouăle de găină cu cele de prepeliță, este bine de știut că 4 ouă de prepeliță ține locul la 1 ou de găină.

În cazul în care doriți să țineți o cură cu ouă de prepelițe, acestea se consumă dimineața, crude și pe stomacul gol. Se recomandă a nu se folosi sare, zahăr sau alte mirodenii aromate. Cura poate dura până la 30 de zile după care se va aștepta 1 oră până se va lua micul dejun. Tratamentul se poate relua după 1 lună de pauză.

Într-un regim alimentar sănătos și bogat în nutrienți esențiali se recomandă consumul de ouă proaspete de prepeliță. La Agroland găsești furaje pentru prepelițe, adăpători și hrănitori speciale, precum și cuști pentru prepelițe ouătoare sau pentru îngrășare.

About the Author: