1 aprilie 2021

Beneficiile consumului cărnii de curcan

Carnea de curcan, pe lângă gustul delicios pe care îl are, se numără și printre cele mai sănătoase și săraci în grăsimi tipuri de carne. Cu doar 1 gr de grăsime la o porție de 30 gr, aceasta îți oferă multiple beneficii pentru sănătate.

Având un conținut ridicat de proteine și mult mai multe substanțe nutritive, carnea de curcan este o sursă ideală de sănătate. Iată care sunt principalele valori nutriționale pe 100 gr:

– conține aproximativ 160 gr calorii, dintre care 72 provin din grăsime

– conține cantități semnificative de vitamina B6, B12, niacină și acid pantotenic

– conține minerale esențiale, precum fier, zinic, seleniu, fosfor și potasiu

  1. Aport mare de proteine

O porție de carne de curcan conține aproximativ 32 gr de proteine, făcând-o astfel a fi o sursă bună de aminoacizi esențiali. Acest lucru înseamnă și că o cantitate de 100 gr de carne îți oferă 65% din doza zilnică recomandată de proteine.

Proteinele te ajută în dietele pentru pierderea în greutate. Acestea oferă senzația de sațietate o perioadă îndelungată, încetinind astfel digestia.

  1. Întărește sistemul imunitar

Poate nu știai acest lucru, însă carnea de curcan este benefică și în protecția sistemului imunitar datorită mineralelor esențiale, precum seleniu. Acesta contribuie la buna funcționare a tiroidei și a sistemului imunitar. De asemenea, seleniu are un rol antioxidant ce ajută în lupta împotriva radicalilor liberi din organism.

Carnea de curcan conține doze considerabile de vitaminele B6 și B12. O porție de 100 gr îți oferă 36% din doza zilnică recomandată de vitamina B12 și 27% din doza zilnică pentru vitamina B6.

  1. Are un conținut scăzut de grăsimi

Chiar dacă grăsimile saturate au un rol important pentru producerea hormonilor responsabili cu asigurarea energiei, consumul în cantități mari va avea ca efect luarea în greutate. O porție de 100 gr conține mai puțin de 12% din cantitatea zilnică de grăsimi saturate recomandate. De aceea, carnea de curcan este ideală dacă vrei să ai un regim alimentar sănătos, cu puține grăsimi.

  1. Un somn mai bun

Dacă suferi de insomnii, consmul cărnii de curcan îți poate veni în ajutor. Asta pentru că aceasta conține triptofan, o substanță care ajută creierul să producă serotonină – hormonul fericirii.

Cu atâtea beneficii pentru organism, carnea de curcan este alegerea optimă pentru un regim alimentar sănătos. Agroland comercializează pui de o zi de curcă albă, bronzată și pui de curcan în toate magazinele din țară. Vezi aici lista locațiilor din țară.

Beneficiile consumului cărnii de curcan

Carnea de curcan, pe lângă gustul delicios pe care îl are, se numără și printre cele mai sănătoase și săraci în grăsimi tipuri de carne. Cu doar 1 gr de grăsime la o porție de 30 gr, aceasta îți oferă multiple beneficii pentru sănătate.

Având un conținut ridicat de proteine și mult mai multe substanțe nutritive, carnea de curcan este o sursă ideală de sănătate. Iată care sunt principalele valori nutriționale pe 100 gr:

– conține aproximativ 160 gr calorii, dintre care 72 provin din grăsime

– conține cantități semnificative de vitamina B6, B12, niacină și acid pantotenic

– conține minerale esențiale, precum fier, zinic, seleniu, fosfor și potasiu

  1. Aport mare de proteine

O porție de carne de curcan conține aproximativ 32 gr de proteine, făcând-o astfel a fi o sursă bună de aminoacizi esențiali. Acest lucru înseamnă și că o cantitate de 100 gr de carne îți oferă 65% din doza zilnică recomandată de proteine.

Proteinele te ajută în dietele pentru pierderea în greutate. Acestea oferă senzația de sațietate o perioadă îndelungată, încetinind astfel digestia.

  1. Întărește sistemul imunitar

Poate nu știai acest lucru, însă carnea de curcan este benefică și în protecția sistemului imunitar datorită mineralelor esențiale, precum seleniu. Acesta contribuie la buna funcționare a tiroidei și a sistemului imunitar. De asemenea, seleniu are un rol antioxidant ce ajută în lupta împotriva radicalilor liberi din organism.

Carnea de curcan conține doze considerabile de vitaminele B6 și B12. O porție de 100 gr îți oferă 36% din doza zilnică recomandată de vitamina B12 și 27% din doza zilnică pentru vitamina B6.

  1. Are un conținut scăzut de grăsimi

Chiar dacă grăsimile saturate au un rol important pentru producerea hormonilor responsabili cu asigurarea energiei, consumul în cantități mari va avea ca efect luarea în greutate. O porție de 100 gr conține mai puțin de 12% din cantitatea zilnică de grăsimi saturate recomandate. De aceea, carnea de curcan este ideală dacă vrei să ai un regim alimentar sănătos, cu puține grăsimi.

  1. Un somn mai bun

Dacă suferi de insomnii, consmul cărnii de curcan îți poate veni în ajutor. Asta pentru că aceasta conține triptofan, o substanță care ajută creierul să producă serotonină – hormonul fericirii.

Cu atâtea beneficii pentru organism, carnea de curcan este alegerea optimă pentru un regim alimentar sănătos. Agroland comercializează pui de o zi de curcă albă, bronzată și pui de curcan în toate magazinele din țară. Vezi aici lista locațiilor din țară.