Avantajele plasei de protecție

Rozătoarele mici sau de dimensiuni mai mari, precum iepurii, încep de multe ori să roadă scoarța pomilor atunci când rămân fără surse de hrană, distrugând astfel scoarța pomilor. Soluția ideală pentru această problemă o reprezintă plasele de protecție a pomilor. Aceasta poate fi instalată chiar din momentul plantării puieților.
Indiferent de ochiurile plasei de protecție, pomii primesc suficientă apă atunci când plouă sau sunt udate. În timpul ploilor torențiale, aceste plase acționează și ca protecție suplimentară, deoarece scade riscul de eroziune care poate rezulta în urma cantităților prea mari de apă. De asemenea, oferă și protecție împotriva vântului puternic, astfel că nu se pierde umiditatea și plantele nu trebuie udate atât de des.

Instalate în jurul pomilor fructiferi proaspăt plantați, plasa de protecție ajută în dezvoltarea pomului, dar are și alte avantaje majore precum ventilarea trunchiurilor și trecerea luminii și protejează tulpina fragilă de vânturile puternice. De asemenea, rigiditatea plasei asigură forma tubulară al acesteia, fără să necesite sprijin suplimentar.

Aceste plase sunt foarte ușoare, beneficiază de protecție împotriva acțiunii razelor UV, sunt permeabile și se pot refolosi pe o perioadă îndelungată. Se pot întinde și se strâng foarte ușor, fiind și flexibile, astfel încât nu există nici un impediment în dezvoltarea normală a pomilor fructiferi.

La Agroland găsești plasă de protecție pentru pomi, iar datorită însuşirilor materialului din care este produsă – polietilena – această plasă  are durată lungă de viaţă şi rezistenţă crescută la ciuperci, la acţiunea razelor solare, la umezeală, îngheţ şi solicitări mecanice. Nu putrezeşte, şi ceea ce este cel mai important, este foarte uşor de manevrat, putând fi instalată rapid şi fără pierderi de material.

About the Author: