Avantajele creșterii puilor vara

  • Creșterea puilor vara

Vara este cel mai bun moment pentru a crește a doua serie de pui sau de boboci. Căldura de afară este în avantajul nostru, pentru că scade semnificativ costul pentru încălzirea adăpostului. Mulți gospodari preferă să crească puii de o zi și bobocii de rață sau de gâscă vara, pentru a fi mai pregătiți în lunile răcoroase și reci în care ouatul poate să scadă vizibil.

În momentul în care puii sunt pregătiți să părăsească adăpostul, trebuie doar să vă asigurați că au acces la zone cu umbră și apă suficientă. Pentru că sunt foarte sensibili în această perioadă a dezvoltării, puii pot suferi foarte ușor din cauza temperaturilor foarte crescute. În funcție de climatul zonei, le puteți limita vizitele în curte dimineața devreme și seara, până ce vor fi capabili să se adapteze la condițiile externe.

În ciuda pericolului numit căldură, acest anotimp are și multe avantaje pentru crescători:

  • După 2-3 săptămâni, puii pot fi lăsați în aer liber
  • Acces la vegetație și insecte din belșug în curte
  • Carne proaspătă de la păsări tinere pe perioada verii și a toamnei
  • Nu trebuie să vă faceți griji că temperaturile sunt prea mici pentru pui
  • Puicuțele vor începe ouatul la începutul iernii

Temperaturile ridicate din acest anotimp întrețin apariția muștelor și a altor dăunători nedoriți. Este de la sine înțeles că trebuie să verificăm mai des că așternutul și adăpostul sunt curate, pentru a evita eventualele infecții. Nu trebuie să vă descurajați însă, pentru că de acest lucru ne ocupăm oricum în acest anotimp în adăpostul de păsări.

Un alt avantaj pentru creșterea puilor și bobocilor vara este că pe măsură ce ne apropiem de iarnă, și mai ales în timpul iernii, potențialii prădători devin mai înfometați și își vor asuma riscuri mai mari pentru obținerea hranei. Având în vedere că vara petrecem foarte mult timp în curte, vom depista mult mai ușor eventualele pericole.

Evident, fiecare anotimp are avantaje și dezavantaje în creșterea păsărilor. Dacă v-ați convins că vara este momentul oportun, vă ajutăm cu achiziționarea puilor. Puteți să ne contactați pentru oferta noastră de pui de o zi, boboci de rață și boboci de gâscă.

Sursă foto

About the Author: