Au nevoie pisicile de hrană umedă?

  • Hrană umedă pentru pisici

Dacă pisica voastră primește doar hrană uscată, poate vă întrebați dacă nu are nevoie și de hrană umedă.

Pentru că hrana uscată are un conținut foarte scăzut de lichide, pisica trebuie să își ia porția zilnică din bolul cu apă sau din hrana umedă. Combinația de hrană uscată și umedă, în detrimentul hrănirii doar cu mâncare uscată, este o modalitate eficientă pentru pisică de a se hidrata. În continuare, vă prezentăm câteva beneficii ale acestui tip de hrană pentru micile feline.

3 motive pentru care hrana umedă este benefică pentru pisică

1. Hidratare mai bună

Foarte multe pisici refuză să bea apă din bol. În natură, micile feline evită să bea apa care stă deoarece de multe ori este o sursă de bacterii.

Cele mai multe pisici preferă apa proaspătă, „în mișcare”, ce provine de la robinet de exemplu, în locul celei dintr-un bol. Apa este foarte importantă pentru organism, mobilitate și reglarea temperaturii. Reprezintă 60% din corpul pisicilor, astfel putem spune că este vital ca animalele de companie să aibă o hidratare adecvată.

O modalitate eficientă pentru hidratare este introducerea în alimentație a hranei umede. Chiar dacă nu poate înlocui apa, ajută la îmbunătățirea hidratării.

2. Beneficii pentru organism

Hrana umedă este bogată în proteine care susțin dezvoltarea musculaturii. Ajută de asemenea la menținerea masei musculare, odată cu dezvoltarea pisicii.

Greutatea unei pisici este compusă din masa corporală și masa de grăsime. Mușchii, ligamentele, oasele și organele fac parte din masa corporală. Organele și mușchii reprezintă principala sursă pentru activitatea metabolică, cu rol în multe funcții vitale precum imunitate și mobilitate.

Pe măsură ce avansează în vârstă, pisicile pierd, în mod natural, din masa corporală, iar hrana umedă le poate ajuta în acest sens.

3. Mai multă varietate

La fel cum mulți oameni refuză să mănânce același lucru în fiecare zi, pisicile se pot sătura de același tip de hrană. Pisicile adoră varietatea. Iar dacă le oferim doar hrană uscată, nu le vom satisface această dorință. Oferindu-le hrană umedă, pisicile vor putea să experimenteze noi texturi și arome.

În magazinele Agroland găsiți o gamă exinsă de hrană pentru pisici, atât produse din gama premium, cât și din gama economy. Cu o asemenea varietate, fiecare masă va fi o aventură delicioasă pentru animalul de companie.

La final, reluăm întrebarea din titlu. Au nevoie pisicile de hrană umedă? Nu neapărat, dar combinația de hrană uscată și umedă poate fi benefică. Hrana umedă va crește cantitatea de lichide consumată zilnic de mica felină și îi va oferi o alimentație variată.

Sursă foto

About the Author: