Alergiile la câini

Mulți câini au o piele sensibilă și sunt predispuși la dezvoltarea unor alergii la anumite elemente din hrană sau mediul înconjurător. În momentul în care observi că tovarășul tău suferă de mâncărimi sau se scarpină prea des, înseamnă că are o reacție alergică.

Până să ajungi la medicul veterinar pentru a depista corect cauza, îți prezentăm câteva aspecte despre probabilitatea apariției unei alergii la câinele tău.

Ce sunt alergiile?

Alergia este reacția adversă declanșată de un factor din corp sau mediul exterior. Aceste elemente pot fi specifice fiecărui câine sau pot fi specifice unei rase sau grupe de vârstă ale câinilor. Reacția alergică este declanșată de sistemul imunitar care reacționează anormal la o situație care ar trebui să fie normală pentru câine.

Tipuri frecvente de alergii la câini

Există anumite reacții alergice cărora trebuie acordată atenție. De exemplu, reacția pielii la mușcătura puricelui este mai puternică față de mușcătura normală. Același lucru se aplică și la mușcăturile de țânțari sau alți paraziți.

Patrupezii pot fi hipersensibili și la anumite elemente din hrană. Acest lucru cauzându-le reacții alergice. Aceste substanțe nutritive se găsesc în anumite alimente pentru câini, care ulterior vor provoca reacții la nivelul pielii.

Care sunt simptomele alergiilor?

Un lucru observat frecvent este schimbarea comportamentului patrupezilor. Aceștia vor avea mâncărimi și se vor scărpina mai des ca deobicei într-un anumit loc de pe corp sau chiar peste tot. De asemenea, vei observa că pielea câinelui va fi roșie, descuamată, uscată sau semne de la mâncărime excesivă.

Care este probabilitatea ca acesta să aibă o alergie?

Doar medicul veterinar poate stabili dacă animalul tău de companie suferă de vreo alergie. Acesta îi va efectua o serie de analize pentru a determina dacă este vorba de o alergie sau o altă problemă. Primul test va fi făcut pentru a detecta alergiile la purici și alți paraziți, aceștia fiind cele mai frecvente. După aceea va efectua analize pentru detectarea bolilor infecțioase.

În final, se vor efectua teste specifice pe anumite tipuri de alergii pentru a determina dacă există o predispoziție la hipersensibilitate sau e vorba de reacții alergice. Printre simptome se numără mâncărimea pielii, inflamarea pielii dintre degetele membrelor inferioare și inflamarea urechilor.

Cum poți să-ți protejezi câinele împotriva alergiilor?

În cazul în care câinele tău este predispus la alergii, medicul veterinar îți va spune care este modul de acționare. Însă, pentru a putea gestiona hipersensibilitatea câinelui tău, poți adapta hrănirea și îngrijirea lui.

Hrana acestuia trebuie să conțină proteine ușor digestibile, din surse de înaltă calitate, care nu sunt susceptibile în a provoca alergii. Premil Atlantic este o hrană completă pentru creșterea imunității canine, pentru câini sensibili și predispuși la alergii.  Are un conținut de 73% proteine de origine animală și bogată în acizi grași Omega 3 și 6 cu rol în sănătatea pielii.

Folosește și un castron antiderapant care este ușor de curățat și asigură o igienă ridicată. De asemenea, este și versatil, putând fi folosit atât pe post de castron pentru apă, cât și pentru hrană.

Ai grijă de patrupedul tău și oferă-i tot ce e mai bun și în acest mod relația dintre voi va fi mai puternică.

About the Author: