Ai salvat un câine? O pisică? Noi te premiem!

Uneori, cine salveaza pe cine este o chestiune relativă și de interpretare. Sunt des întâlnite situațiile în care un câine salvat de pe strada sau dintr-un adăpost din care urma să fie eutanasiat, își recompensează stăpânul cu afecțiune și dragoste până la sfârșitul vieții.

Salvatorii salvați

În unele povești însă, acești câini devin eroi pentru stăpânii lor, salvându-i din situații limită: un copil mic care se juca în curte, în apropierea căruia venise un șarpe veninos, a fost salvat de câinele familiei, proaspăt salvat și el dintr-un adăpost; un alt câine salvat de pe stradă, și-a salvat la rândul lui stăpânul, când acesta a leșinat pe munte, într-o drumeție mai dificilă. Și nu doar câinii, ci și pisicile pot salva vieți. Este cazul unei pisici adoptate care și-a trezit stăpâna din somn, aceasta constatând imediat că în locuință erau scurgeri de gaze și că s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon dacă ar fi dormit în continuare.

Gestul lui Gus

Impresionantă este și povestea sportivului american Gus Kenworthy, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Soci, Rusia, din 2014. Acesta a aflat că înainte de începerea competițiilor, toți câinii vagabonzi de pe străzile orașului au fost adunați și urmau a fi eutanasiați. Gus nu a ezitat nicio clipă în a se duce la adăpostul în care se aflau câinii. A adoptat trei pentru el și a făcut aranjamente pentru ca și ceilalți să ajungă în America, unde acum trăiesc fericiți alături de stăpâni iubitori.

Gestul lui Gus (foto: Sports Illustrated) a stârnit un val de aprecieri, iar povestea lui și a câinilor salvați a fost relalată de o mulțime de publicații internaționale.

Dacă și tu te numeri printre cei care au o poveste asemănătoare, te invităm să ne scrii pe adresa marketing@agroland.ro si sa ne trimiti cateva fotografii, alături de datele tale contact.

O data pe săptămână, vom publica pe blogul Agroland o poveste care ne-a impresionat, și vom premia efortul tău de a salva un animal cu un sac de hrană pentru acesta.

    About the Author: