Agroland a lansat primul furaj pentru păsări îmbogăţit cu Omega 3

Home/Blog, Informaţii/Agroland a lansat primul furaj pentru păsări îmbogăţit cu Omega 3

Agroland a lansat primul furaj pentru păsări îmbogăţit cu Omega 3

Pentru prima dată în România, începând din acest sezon, furajele VivaBio destinate găinilor ouătoare şi prepeliţelor, comercializate de Agroland, conţin un supliment de acizi graşi esenţiali, cunoscuţi sub numele de Omega 3.

Suplimentul nutritiv Omega 3 a fost introdus în furajele de găini şi de prepeliţe pentru că păsările au capacitatea de a transfera şi stoca în ouă o cantitate importantă din acizii graşi Omega 3 administraţi în hrană. Gălbenuşul ouălor este un veritabil depozit de acizi graşi cu digestibilitate foarte mare.

Ouăle provenite de la păsări hrănite cu furaje bogate în Omega 3 stochează în gălbenuş de 3 până la 6 ori mai mulţi acizi graşi esenţiali decât oul obişnuit.

Dar de ce este atât de important aportul de Omega 3 pentru organismul uman?

Cercetările au demonstrat că acizii graşi esenţiali Omega-3 joacă un rol crucial în funcţionarea creierului şi în sănătatea sistemului cardiovascular, precum şi în funcţia normală de creştere şi dezvoltare şi în imunitate, protejând celulele de invazia toxinelor, bacteriilor, viruşilor, substanţelor cancerigene şi alergenilor. Acizii graşi Omega 3 au o acţiune vitaminizantă, antiinflamatorie, precum şi antioxidantă.

Ouă cu Omega 3 pentru prevenirea bolilor de nutriţie şi metabolism

Obţinerea de ouă îmbogăţite cu Omega-3 este benefică pentru prevenţia bolilor de nutriţie şi metabolism, care prezintă o rată de creştere alarmantă şi în ţara noastră.

Cu toate că aceşti acizi sunt implicaţi în toate funcţiile organismului, fiind esenţiali pentru sănătate, ei nu pot fi fabricaţi de către corp. De aceea, acizii graşi Omega 3 trebuie să fie obţinuţi de către organismul uman din alimentaţie.

În plus, trebuie să fie consumaţi într-o cantitate suficientă, pentru a putea asigura funcţionarea optimă a proceselor în care sunt implicaţi.

Atenţiune, crescători de păsări!

De asemenea, având în vedere evoluţia recentă privind scumpirea ouălor, este important de ştiut că folosirea acestui tip de furaj nu înseamnă o investiţie suplimentară pentru producătorii agroalimentari, aceştia nefiind constrânşi să ridice preţul ouălor, dar reprezintă o oportunitate de diferenţiere faţă de ceilalţi crescători.

Pachete de 5 şi 25 de kg

În acest moment, la noi în ţară, doar furajele şi concentratele pentru găini şi prepeliţe ouătoare VivaBIO de la Agroland conţin adaos de acizi graşi Omega 3. Este vorba despre trei produse diferite, ambalate în pachete de 5 kg şi 25 kg. Completarea furajului cu acizi graşi se realizează prin adăugarea, în procesul de fabricaţie, de uleiuri naturale bogate în Omega 3.

Compania vine astfel în sprijinul rezultatelor obţinute de numeroase echipe de cercetare, care au atestat, de-a lungul timpului, că oul este o adevărată „cămară” de nutrienţi valoroşi pentru alimentaţia umană, printre care se numără şi acizii graşi Omega 3. Pentru a se obţine ouă bogate în aceste substanţe nutritive trebuie în primul rând să se asigure păsărilor o alimentaţie corespunzătoare.

About the Author: