Adăpostul găinilor în octombrie

Chiar dacă încă avem parte de temperaturi ridicate și de zile cu mult soare, trebuie să recunoaștem că a venit toamna. Mai ales pe timp de noapte, gradele Celsius sunt tot mai puține. Acest lucru înseamnă că este timp să pregătim adăpostul găinilor pentru venirea frigului, chiar dacă, în aceste zile, nu există riscul de îngheț.

Sunt multe lucruri pe care le putem face în luna octombrie, pentru a ne bucura de acest anotimp, și mai ales pentru a pregăti mulțimea de păsări pentru zilele cu vânt puternic și temperaturi scăzute.

CURĂȚENIE GENERALĂ ÎN ADĂPOST

Acum este momentul să realizați curățenia generală în gospodărie și adăpost, înainte ca frigul să vă aducă neplăceri.

Pe lângă îndepărtarea așternutului vechi, asigurați-vă că spălați bine găinațul întărit, acumulat sub stinghiile de cocoțat. De asemenea, curățați toate cuibarele în care ați observat că au fost câteva ouă sparte.

Dacă podeaua adăpostului este din ciment sau din lemn, spălați-o bine pentru a reduce șansele apariției amoniacului, ce poare afecta plămânii găinilor.

STABILIȚI CUM VEȚI PROTEJA APA DE ÎNGHEȚ

Este recomandat să vă gândiți de acum la o modalitate prin care veți feri de îngheț apa din adăpostul păsărilor pe timpul iernii. Optați pentru încălzitoare speciale? Veți schimba în fiecare zi apa din adăpătorii înaripatelor?

Citește și: Adăpători și sisteme de adăpare

NU UITAȚI CĂ PĂSĂRILE NĂPÂRLESC

Am scris și în alte articole că toamna este anotimpul în care găinile își schimbă penele. Este un proces natural, dar sunt câteva lucruri pe care le putem face pentru a veni în ajutorul păsărilor în timpul acestui proces. Cel mai important pentru găini este să primească în această perioadă hrană bogată în proteine.

ADĂPOST VERIFICAT ÎMPOTRIVA PRĂDĂTORILOR

Dacă în timpul verii, înaripatele sunt ceva mai ferite de prădători, pe măsură ce zilele se scurtează și vremea se răcește, aceștia sunt în căutare de hrană, iar păsările pot fi ținta lor.

Acum este momentul să verificați cu atenție că adăpostul este un loc sigur pentru găini și, evident, să luați măsurile necesare. Asigurați-vă că ușile și ferestrele se închid corespunzător. Nu vă doriți ca potențialii prădători să intre în adăpost pe timpul nopții prin deschizături de care nu știați.

About the Author: