Adăpostul găinilor în noiembrie

  • Găini în adăpost

Chiar dacă temperaturile indică altceva, luna noiembrie este aici. Totuși, Brumar va intra cât de curând în drepturi, motiv pentru care trebuie să știm ce este de făcut în această lună în adăpostul păsărilor, pentru a ne asigură că găinile și cocoșii nu au de suferit.

Toamna este caracterizată de o ușoară creștere a numărului de potențiali prădători. De asemenea, probabil ați observat și că găinile se comportă diferit față de lunile de vară. Deși temperaturile sunt ridicate, durata zilei este deja mai mică – o altă caracteristică a toamnei.

Aveți prădători în apropiere?

Cel mai simplu mod de a gestiona o problemă mare este prevenția. Astfel, nu așteptați momentul în care o găină dispare. Verificați cu atenție semne ale potențialilor prădători și scăpați de ei înainte ca ei să vă scape de găini.

  • Urme de pași
  • Schimbare bruscă a comportamentului găinilor

Dacă urmele pașilor sunt simplu de depistat, verificarea comportamentului păsărilor necesită mai multă atenție. Notați detaliat comportamentul prietenelor înaripate: refuză din senin să se mai plimbe într-o anumită zonă din gospodărie? Stau în permanență cocoțate pe stinghii?

Schimbarea comportamentului este un semn că în apropiere pot exista pericole.

Vreți ouă? Instalați becuri cu infraroșu

Multă lume ne întreabă de ce producția de ouă a găinilor scade în această perioadă a anului. Una dintre cauze este durata mai mică a zilei.

Pentru că iarna este aproape, optați, dacă nu ați făcut deja acest lucru, pentru becuri cu infraroșu în adăpost.

Imortalizați câteva momente în care găinile se plimbă printre frunze

Nu trebuie să uităm să ne bucurăm de acest anotimp. Petreceți într-un weekend câteva ore în curte și imortalizați frumusețea toamnei. Nu veți regreta. Și nu uitați să ne trimiteți și nouă câteva fotografii pe Facebook.

Folosiți condimente în zilele reci

Există condimente care îmbunătățesc circulația și care astfel ajută păsările să își mențină ridicată temperatura corpului. Câteva opțiuni sunt chili, nucșoara și salvia. Puteți să amestecați o cantitate redusă cu furajele, pentru a vă asigura că înaripatele le vor mânca.

Plantele ajută sistemul imunitar al găinilor

La fel ca oamenii, și găinile pot avea de suferit în anotimpul rece. Pentru a le ajuta să rămână sănătoase, puteți să le oferiți plante împreună cu furajele: oregano, usturoi, soc, echinacea etc.

Asigurați-vă că nu aveți probleme cu șoarecii și șobolanii

Nu în ultimul rând, verificați cu atenție gospodăria pentru a depista prezența șoarecilor și a șobolanilor. În special în adăposturile vechi, riscul este mare, deoarece pot exista crăpături prin care rozătoarele vor pătrunde înăuntru.

Șoarecii și șobolanii lasă multe mizerie, poartă boli și purici, care sunt dăunătoare pentru păsările din mulțime.

About the Author: