5 motive să crești bibilici

Bibilicile sau pichere, cum se mai numesc în anumite zone ale țării, sunt o prezență exotică în gospodării. Acestea se cresc cu ușurință și pot conviețui laolaltă cu celelalte păsări de curte. De asemenea, bibilicile au o rezistență specifică la condițiile de mediu, climă, furajare și adăpost. Se știe despre bibilici că sunt păsări rustice ce își caută în permanență hrană. Bibilica de carne atinge 2-2,5 kg la 3 luni, după care poate ajunge chiar și la 3,5 kg.

În articolul de azi, îți prezentăm 5 motive pentru care trebuie să crești bibilici.

1. În primul rând, acestea au o carne hrănitoare și mult mai gustoasă decât cea de pui, aceasta fiind considerată o delicatesă. Carnea este mai închisă la culoare, asemănându-se cu cea de vânat având mai puține grăsimi și un colesterol mai mic.

De asemenea, deși au o perioadă mai scurtă de ouat pe an, ouăle de bibilică au un gust mai delicat decât cele de găină. Acestea încep ouatul în lunile martie-aprilie și continuă pe tot parcursul verii. Producția de ouă este de 70-90 buc/an cu o greutate de 45 gr. Ouăle au o valoare calorică de 4 ori mai mare decât cele de găină.

2.Al doilea motiv este faptul că acestea se cresc ușor, fiind păsări blânde ce pot împărți cuibarul cu găinile. Bibilicile nu pot contacta boli aviare, fapt deranjant pentru mulți crescători de păsări. Acestea se hrănesc cu furaj mai bogat în proteină, cum este cel starter de curcan, dar se pretează și furajul starter de pui. Gunoiul de bibilică este bogat în substanțe nutritive, putând fi utilizat ca și compost în grădină.

3.Al treilea motiv este faptul că, pe lângă producția de carne și ouă, acestea sunt eficiente pentru a ne scăpa plantele din grădină de dăunători și insecte (păduchi, furnici, gândaci, șerpi etc.). Precum gâștele, bibilicile devin gălăgioase la apariția străinilor în curte.

4. Al patrulea motiv îl reprezintă faptul că bibilicile sunt considerate buni supraveghetori pentru casă. Acestea fac o excelentă pază gospodăriei, dând alarma atunci când apare vreun intrus. Fiind păsări gălăgioase, acestea țin animalele și păsările de pradă la distanță.

5.Al cincilea motiv îl reprezintă penajul lor foarte frumos. Acesta poate varia de la gri la violet și albastru. Bibilicile sunt păsări ce atrag atenția și interesul celor din jur, acestea fiind foarte curioase și distractive.

Comandă cei mai buni pui de bibilică la un preț excelent. Verifică aici lista de magazine Agroland din țară pentru a comanda pui de bibilică. De asemenea, la Agroland găsești furaje naturale pentru a crește un efectiv mare și sănătos de pui.

About the Author: