5 mituri false despre găini

  • Găini amuzante

Miros urât. Sunt gălăcioase. Nu sunt deloc „sociabile” sau inteligente. Lista miturilor despre găini poate continua, dar în articolul de față noi vrem să arătăm că unele afirmații despre prietenele noastre înaripate sunt false. În cele mai multe situații, posesorii sunt de vină pentru comportamentul găinilor. Evident, există și lucruri care s-au răspândit din cauza generalizării și au rămas împământenite. Suntem siguri că majoritatea va fi de acord cu ce urmează să expunem în rândurile următoare.

Găinile sunt urât mirositoare

Nu negăm că există asemenea cazuri, dar nu toate păsările sunt murdare. De fapt, găinile sunt animale foarte curate, care au grija de propria igienă – chiar de câteva ori pe zi. Mirosul urât depinde de oameni. Trebuie să le asigurăm prietenelor noastre înaripate așternut curat în permanență, să curățăm podeaua adăpostului și să avem grijă la supraaglomerarea din coreț. Găinile sunt curate dacă și numai dacă le îngrijim corespunzător.

Găinile sunt gălăgioase

Este adevărat, sunt multe păsări care adoră să cotcodăcească. Acest lucru depinde însă foarte mult și de rasele de găini pe care le creștem. Este însă un lucru deranjant? La urma urmei, cine nu zâmbește când asistă la o scurtă „dezbatere” în mulțime? Nu sunt găinile simpatice foc în acel moment?

Găinile nu sunt inteligente

Fals. Găinile nu sunt doar niște păsări care cutreieră fără rost în curte, de dimineață până seară. Găinile pot să învețe trucuri, ne pot răspunde când le strigăm și sunt în stare să depisteze chiar ele orice potențial pericol. Au diferite moduri de a comunica, sunt experte în a găsi verdeață și alte surse de hrană. În plus, au chiar o ierarhie bine stabilită în mulțime. Credeți că aceste păsări nu sunt inteligente?

Găină afectivă

Dacă le îngrijim corespunzător, găinile ne oferă multă afecțiune / Foto: www.adelaidenow.com.au

Găinile nu sunt prietenoase

Găinile sunt creaturi care se interesează de tot ce este în apropiere de ele. Studiile arată că în momentul în care un pui se simte stresat, la fel se simte și mama. Astfel, clișeul conform căruia cloștile sunt foarte protective s-a răspândit pe bună dreptate. În plus, dacă le creștem corespunzător, dacă le oferim gustări, furaje și apă, ne vor răsplăti cu multe afecțiune (pe lângă ouă proaspete și carne delicioasă). Nu degeaba găinile sunt considerate cele mai bune păsări pe care le putem crește în curte.

Găinile sunt plictisitoare

Corect în cazul în care așa le creștem. Găinile ne oferă mult mai multe momente de divertisment decât ne pot oferi pisicile, de exemplu. Au personalități diverse și încântătoare. Sunt păsări extrem de curioase, au un mod amuzant de a sări în momentul în care caută verdeață sau insecte. Atârnați în adăpost o căpățână de varză și priviți-le preț de câteva minute. Vă asigurăm că nu vă veți plictisi.

Voi ce ne puteți spune, din propria experiență, despre cele cinci mituri expuse mai sus?

About the Author: