10 lucruri interesante despre bibilici

  • Bibilici stranse in jurul unui sarpe

Bibilicile sunt fără îndoială printre cele mai inedite păsări pe care le putem crește. Sunt aventuriere, pot „evada” din gospodărie fără probleme și în timp ce noi ne facem griji din cauza posibilelor pericole, ele găsesc aproape în orice loc o sursă de hrană. Întrebați orice crescător cu experiență despre lucruri inedite în privința bibilicilor și mai mult ca sigur vă veți amuza. În continuare, realizăm un top al celor mai interesante 10 lucruri despre aceste păsări.

1. Nu aveți nevoie de o firmă de pază. Bibilicile funcționează ca un veritabil sistem de alarmă, chiar și în toiul nopții. Orice mișcare depistată de bibilici va fi însoțită de alarma dată de păsări. Dacă intenționați să dormiți noaptea cu geamul deschis, așteptați-vă la un recital.

2. Sunt foarte amuzante. Pe lângă penajul interesant și excentric în egală măsură, au un comportament de adolescenți. Sar dintr-un loc în altul și chiar pot hărțui alte păsări din curte. Chiar dacă poate fi amuzant de urmărit, aveți grijă totuși să nu le producă răni colegelor din mulțime.

3. Nu sunt foarte inteligente. Ținând cont de faptul că sunt în permanență în căutarea situațiilor periculoase, nu putem spune că bibilicile sunt păsări înzestrate cu inteligență. Dacă nu le supravegheați cu atenție, puteți în orice moment să le observați cum traversează strada în fața mașinilor sau cum investighează casele din apropiere.

4. Nu se pricep la numărat. Bibilicile mature pot rătăci întreaga zi și să lase în urmă, fără să își dea seama, puii. Din acest considerent, nu sunt cele mai bune mame.

5. Nu pot fi separate. Dacă separați o bibilică de mulțime, asigurați-vă că aceasta nu va sta în apropierea celorlalte. Sistemul de alarmă despre care scriam mai sus va fi activat dacă pasărea „răpită” va fi în perimetrul vizual și auditiv al celorlalte.

6. Elimină insectele. Căpușe, furnici, gândaci – unii consideră că sunt insecte, bibilicile consideră că este vremea desertului.

7. Aveți buruieni în curte sau flori căzute? Nicio problemă, bibilicile vor face „curățenie” pentru dumneavoastră.

8. Bibilicile vor omorî șerpii care intră în adăpostul găinilor. Sau cel puțin îi vor chinui până ce aceștia vor pleca de pe proprietate de bună voie.

9. Când sunt crescute alături de găini, vor conviețui pașnic cu acestea. Mai mult, chiar le vor proteja. Evident, pot apărea câteva situații neprevăzute, dar lucrurile pot fi gestionate.

10. Se spune că bibilicile pot supraviețui în sălbăticie între 10 și 20 de ani. Evident, este mai greu să cercetăm acest lucru.

Voi ce lucruri interesante ați observat la bibilici? Scrieți-ne sau trimiteți-ne poze cu păsările voastre în ipostaze amuzante.

About the Author: