Gaini | Isa brown

1x1.trans Gaini | Isa brown

Utilizarea furajelor comercializate de  Agroland in cresterea si exploatarea puicutelor si gainilor ouatoare reprezinta un avantaj datorita urmatoarelor caracteristici ale acestor furaje:

  • obtinerea de randamente foarte bune la ouat (practic la nivel de ferma, 93-95%)
  • materii prime de cea mai buna calitate incorporate in furaje
  • retete performante – aminoacizi, vitamine si minerale la nivel optim
  • proteina vegetala super-digerabila, extracte naturale din plante
  • imbunatatite cu Omega 3 – avantaj puternic fata de ceilalti crescatori
  • gustul si aspectul oualor este cel autentic, din gospodaria taraneasca

 

Furaje concentrate pentru puicute

Starter CC1115 0-6 saptamani
Crestere puicute CC1120 7-17 saptamani
Gaini ouatoare faza I CC1210 18-77saptamani
Gaini ouatoare faza II CC1220 peste 77 saptamani

 

Recomandari crestere

  • Densitatea puicutelor
Baterie 0-4 saptamani 200cmp/ pasare
5-18 saptamani 400cmp/pasare
Sol 0-4 saptamani 200cmp/ pasare
5-18 saptamani 10 pasari/mp
peste 18 saptamani 6-7 pasari/mp
  • Ventilatia – 4-5 mc/ kg viu / ora;
  • Frontul de furajare – 5cm/ pasare, frontul de adapare – 100 pasari/ 1 adapator sau 10 pasari/ niplu;
  • Lumina descreste saptamanal de la 24 h la 8 h conform tehnologiei de crestere redata in tabelul de mai jos.
1-3 zile 4-7 zile 8-14 zile 14-21 zile 22-28 zile 29-35 zile 36-42 zile 6-17 sapt.
23 ore 22 ore 20 ore 18 ore 14 ore 12 ore 10 ore 8 ore
  • Cântărirea saptamanala este obligatorie pentru a urmarii dezvoltarea optima a puicutelor, conform graficului;
  • Apa trebuie sa fie la discretie si de calitate foarte buna.

Rezultate la gainile Isa Brown:

  • prezinta o excelenta capacitate productiva pe care o redam sumar in continuare:
  • In perioada de crestere (0-17 sapt.) trebuie sa respectati parametrii de crestere, hranire si tratament. Orice greseala in aceste domenii urmand a fi resimtita in productia obtinuta ulterior.
  • La intrarea in ouat puicutele Isa Brown vor avea greutatea de 1.500g
  • Gainile incep ouatul de la 18-20 de saptamani
  • Puicutele Isa Brown au procent de ouat de 93-96% mentinut pe o perioada lunga si o capacitate productiva maxima de 326-336 oua/an
  • Ouale sunt sanatoase, cu coaja tare, galbenus intens colorat, si au o marime medie de 63-64 g/ou
  • La sfarsitul perioadei de ouat gainile ajung la o greutate de 2.100-2.200g

Tratamente:

  1. in apa de baut, acidifiant Nutrisure (produs natural), rol antibiotic si stimulator de crestere prin imbunatatirea digestiei (Dozaj: 1ml/l apa, permanent)
  2. vaccinari impotriva urmatoarelor boli:
  • este efectuata vaccinarea cotra bolii lui Marek la puii de o zi
  • ziua 18 – Boala de Newcastle si Bursita infectioasa;
  • ziua 28 – Bursita infectioasa;
  • ziua 35 – Boala de Newcastle/ Bronsita infectioasa;
  • ziua 56-70 – Boala de Newcastle/ Bronsita infectioasa, Laringotraheita
  • ziua 91-98 – Boala de Newcastle/ Bronsita infectioasa

Pentru vaccinarea pasarilor se va apela la medicul veterinar concesionar in a carui zona de activitate se afla pasarile.

Recomandări pentru creșterea găinilor ouătoare

Cresterea la sol

Adapostul

● Dezinfectia adapostului , folosind produsul Procid Forte cu actiune asupra bacteriilor, virusurilor, fungilor si algelor. Dozaj : 5ml/ l apa, folosind 250-500 ml / mp prin pulverizare cu timp de expunere 30 minute, dupa care solutia se spala.
● Iluminarea va trebui sa fie realizata, de preferinta, cu becuri cu incandescenta care permit obtinerea unei bune repartizari a intensitatii luminoase. Pentru a evita o iluminare prea intensa se poate ameliora repartizarea luminii folosind becuri de culoare rosie. Atunci cand se atinge 50% procent de productie, se recomanda o durata de iluminare de aproximativ 15 ore.
● Temperatura ideala trebuie sa fie de 23-24˚C, aceasta temperatura permite optimizarea performantelor de productie si a consumului de furaje. Daca temperatura coboara sub 15˚C in timpul iernii, gainile vor consuma mai mult furaj si totodata va scadea drastic procentul de oua

Echipamentul

● Densitatea gainilor peste 18 saptamani nu trebuie sa depaseasca 7 pasari/ mp suprafata utila sau chiar mai putin.
● Furajarea cu furaj preparat din concentratul PVM Viva Bio CC 1210 faza I amestecat cu uruiala de cereale in proportie de 1 la 3, permite satisfacerea nevoilor de productie si de crestere. O buna alimentatie amelioreaza calitatea si coloratia cojii si previne demineralizarea scheletului. Sistemul de furajare trebuie sa asigure un front de furajare de 10 cm/pasare la hranitoare (lineara), sau o farfurie cu circumferinta de 80 cm pentru 20 de pasari.
● Adaparea se face la discretie cu apa proaspata si se recomanda o adapatoare rotunda pentru 100 de pasari sau 1 niplu/ 10 pasari.
● Cuibarele se amplaseaza in locurile putin luminate si trebuie umplute cu paie pentru a reduce ouatul pe sol, se recomanda un cuibar pentru 5-6 gaini plasat pe 1sau 2 nivele.

Utilizarea furajelor si concentratelor Viva Bio, disponibile doar in magazinele Agroland din tara, prezinta numeroase avantaje datorita urmatoarelor caracteristici:
– obtinerea de ramndamente foarte bune la ouat
– gust si aspect autentic „de la tara” al oualor
– mentinerea unei stari optime de sanatate a pasarilor

Deoarece aceste concentrate sunt destinate in primul rand fermelor mici si micilor gospodarii acestea NU CONTIN : faina de carne, faina de peste, oase, resturi de animale; hormoni si nici substante intrerzise in alimentatia omului si a animalelor.

Mai jos puteti gasi cateva informatii importante despre performantele medii ale gainilor ouatoare:

Perioada de productie 18-90 saptamani
Varsta la 50% productie 144 zile
Procentul maxim de ouat 96 %
Greutatea medie a oului 62 g
Productia de oua 350-400 buc
Consumul mediu de furaj/zi 125 g
Consum furaj pe ou 145 g
Greutattea pasarii 2 kg

1x1.trans Gaini | Isa brown
Return to Top ▲Return to Top ▲