24 octombrie 2017

Recomandari pentru cresterea gainilor ouatoare

Prin articolul de fata, dorim sa va oferim cateva sfaturi, speram noi utile, pentru cresterea la sol a gainilor ouatoare. Recomandarile se bazeaza pe experienta si vizeaza, de asemenea, si produse extrem de utile in acest proces, pe care le puteti gasi in magazinele Agroland. Nu in ultimul rand, va oferim cateva informatii importante despre performantele medii ale gainilor ouatoare. Sa incepem!

Adapostul

  • Dezinfectia adapostului inainte de populare este esentiala, nu este suficienta simpla spalare. Puteti folosi produsul Procid Forte cu actiune impotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor si algelor;

Dozaj : 5 ml/ l apa, folosind 250-500 ml / mp prin pulverizare cu timp de expunere 30 minute, dupa care solutia se spala. 

  • Iluminarea va trebui sa fie realizata, de preferinta, cu becuri cu incandescenta care permit obtinerea unei bune repartizari a intensitatii luminoase. Pentru a evita o iluminare prea intensa, se poate ameliora repartizarea luminii folosind becuri de culoare rosie. Atunci cand se atinge 50% din procentul de productie, se recomanda o durata de iluminare de aproximativ 15 ore, dar nu mai putin de 14;
  • Temperatura ideala trebuie sa fie de 23-24˚C, aceasta temperatura permite optimizarea performantelor de productie si a consumului de furaje. Daca temperatura coboara sub 15˚C in timpul iernii, gainile vor consuma mai mult furaj si totodata va scadea drastic procentul de oua.

Echipamentul

Densitatea gainilor peste 18 saptamani nu trebuie sa depaseasca 7 pasari/ mp din suprafata. Aceasta poate fi chiar mai mica.

Furajarea cu furaj preparat din concentratul PVM Viva CC 1210 faza I amestecat cu uruiala de cereale in proportie de 1 la 3, permite satisfacerea nevoilor de productie si de crestere. O buna alimentatie amelioreaza calitatea si coloratia cojii si previne demineralizarea scheletului. Sistemul de furajare trebuie sa asigure un front de furajare de 10 cm/pasare la hranitoare (liniara), sau o farfurie cu circumferinta de 80 cm pentru 20 de pasari.

Adaparea se face la discretie cu apa proaspata si se recomanda o adapatoare rotunda pentru 100 de pasari sau 1 niplu/ 10 pasari.

Cuibarele se amplaseaza in locurile putin luminate si trebuie umplute cu paie pentru a reduce ouatul pe sol, se recomanda un cuibar pentru 5-6 gaini plasat pe 1sau 2 nivele.

Utilizarea furajelor si concentratelor Viva, disponibile doar in magazinele Agroland din tara, prezinta numeroase avantaje datorita urmatoarelor caracteristici:

  • randament foarte bun la ouat
  • gust si aspect autentic ale oualor. Vorba reclamei, „prea bun, prea ca la tara”
  • mentinerea unei stari optime de sanatate a pasarilor

Deoarece aceste concentrate sunt destinate in primul rand fermelor mici si micilor gospodarii acestea NU CONTIN: faina de carne, faina de peste, oase, resturi de animale, hormoni si nici substante intrerzise in alimentatia omului si a animalelor.

Mai jos puteti gasi cateva informatii importante despre performantele medii ale gainilor ouatoare:

  • Perioada de productie de la 18 la 90 saptamani
  • Varsta pentru 50% productie este de 144 zile
  • Procentul maxim de ouat ajunge 96 %
  • Greutatea medie a oului 62 g
  • Productia de oua ajunge la 350-400 buc

Voi ce recomandari aveti pentru cresterea gainilor ouatoare?

Recomandari pentru cresterea gainilor ouatoare

Prin articolul de fata, dorim sa va oferim cateva sfaturi, speram noi utile, pentru cresterea la sol a gainilor ouatoare. Recomandarile se bazeaza pe experienta si vizeaza, de asemenea, si produse extrem de utile in acest proces, pe care le puteti gasi in magazinele Agroland. Nu in ultimul rand, va oferim cateva informatii importante despre performantele medii ale gainilor ouatoare. Sa incepem!

Adapostul

  • Dezinfectia adapostului inainte de populare este esentiala, nu este suficienta simpla spalare. Puteti folosi produsul Procid Forte cu actiune impotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor si algelor;

Dozaj : 5 ml/ l apa, folosind 250-500 ml / mp prin pulverizare cu timp de expunere 30 minute, dupa care solutia se spala. 

  • Iluminarea va trebui sa fie realizata, de preferinta, cu becuri cu incandescenta care permit obtinerea unei bune repartizari a intensitatii luminoase. Pentru a evita o iluminare prea intensa, se poate ameliora repartizarea luminii folosind becuri de culoare rosie. Atunci cand se atinge 50% din procentul de productie, se recomanda o durata de iluminare de aproximativ 15 ore, dar nu mai putin de 14;
  • Temperatura ideala trebuie sa fie de 23-24˚C, aceasta temperatura permite optimizarea performantelor de productie si a consumului de furaje. Daca temperatura coboara sub 15˚C in timpul iernii, gainile vor consuma mai mult furaj si totodata va scadea drastic procentul de oua.

Echipamentul

Densitatea gainilor peste 18 saptamani nu trebuie sa depaseasca 7 pasari/ mp din suprafata. Aceasta poate fi chiar mai mica.

Furajarea cu furaj preparat din concentratul PVM Viva CC 1210 faza I amestecat cu uruiala de cereale in proportie de 1 la 3, permite satisfacerea nevoilor de productie si de crestere. O buna alimentatie amelioreaza calitatea si coloratia cojii si previne demineralizarea scheletului. Sistemul de furajare trebuie sa asigure un front de furajare de 10 cm/pasare la hranitoare (liniara), sau o farfurie cu circumferinta de 80 cm pentru 20 de pasari.

Adaparea se face la discretie cu apa proaspata si se recomanda o adapatoare rotunda pentru 100 de pasari sau 1 niplu/ 10 pasari.

Cuibarele se amplaseaza in locurile putin luminate si trebuie umplute cu paie pentru a reduce ouatul pe sol, se recomanda un cuibar pentru 5-6 gaini plasat pe 1sau 2 nivele.

Utilizarea furajelor si concentratelor Viva, disponibile doar in magazinele Agroland din tara, prezinta numeroase avantaje datorita urmatoarelor caracteristici:

  • randament foarte bun la ouat
  • gust si aspect autentic ale oualor. Vorba reclamei, „prea bun, prea ca la tara”
  • mentinerea unei stari optime de sanatate a pasarilor

Deoarece aceste concentrate sunt destinate in primul rand fermelor mici si micilor gospodarii acestea NU CONTIN: faina de carne, faina de peste, oase, resturi de animale, hormoni si nici substante intrerzise in alimentatia omului si a animalelor.

Mai jos puteti gasi cateva informatii importante despre performantele medii ale gainilor ouatoare:

  • Perioada de productie de la 18 la 90 saptamani
  • Varsta pentru 50% productie este de 144 zile
  • Procentul maxim de ouat ajunge 96 %
  • Greutatea medie a oului 62 g
  • Productia de oua ajunge la 350-400 buc

Voi ce recomandari aveti pentru cresterea gainilor ouatoare?