Porci | Furaje porci

1x1.trans Porci | Furaje porci

Utilizarea concentratelor VivaBio pentru Porci garanteaza o serie de beneficii, cum ar fi:

  • Face cresterea porcului rentabila aducand un plus de productie de cel putin 90% comparativ cu furajarea doar cu cereale;
  • Asigura o cestere sanatoasa a organismului animal si o rezistenta crescuta la imbolnaviri;
  • Completeazanecesarul de proteina, aminoacizi, vitamine si minerale,care suntinsuficiente in cereale;
  • Determina o productie la nivelul potentialului genetic al animalelor;
  • Previne distrofiile musculare si osoase si evita canibalismul la porci;
  • Ingredientele naturale determina o carne gustoasa si sanatoasa pentru om.

CC 2120 – Concentrat INTENSIV Starter Purcei -25%
ADMINISTRARE: LA PURCEI de la 60 zile până la 30-50 kg
Mod de utilizare- se combină cu cereale măcinate astfel: 5 Kg Concentrat + 15 Kg Cereale

CC 2250 – Concentrat NATURAL Ingrasare Porci 15 – 20%
ADMINISTRARE: LA PORCI de la 30-50 kg până la sacrificare
Mod de utilizare- se combină cu cereale (porumb+grâu) măcinate astfel: 5 Kg Concentrat + 20 Kg Cereale

CC 2310 – Concentrat NATURAL Scroafe Gestante si in Lactatie -25%
ADMINISTRARE: LA SCROAFE gestante şi în lactaţie
Mod de utilizare- se combină cu cereale măcinate astfel: 5 Kg Concentrat + 15 Kg Cereale

La cerere putem sa livram si furaje gata preparate pentru purcei si pentru porci la ingrasat.

Recomandari pentru cresterea purceilor si a scroafelor gestante si in lactatie in sistemul gospodaresc

Acest sistem de intretinere este cel mai raspandit,in care investitiile sunt minime, cu o eficienta maxima.

Durata normala a gestatiei la scroafe este de 114 ± 3 zile, calculata din momentul primei monte sau insamantari. Tinand cont de modificarile fiziologice, crescatorul trebuie sa adapteze sistemul de intretinere si furajare al scroafelor gestante, prin asigurarea acestor cerinte deosebite si sa previna factorii ce pot influenta negativ gestatia.

Furajarea scroafelor se va face cu o atentie deosebita pe toata durata gestatiei, mai ales in ultima perioadacand are loccrestere exploziva a fetusilor.

Utilizarea concentratului PVM Viva Bio – CC 2310, de la Agroland, asigura o furajare corespunzatoare si pregateste scroafa pentru perioada de lactatie, perioada in care organismul scroafei este supus unor solicitari uriase pentru a sustine o productie mare de lapte. In perioada de lactatie se recomanda o furajare la discretie, care poate depasi uneori 6-7 kg de nutret combinat (obtinut din concentratul PVM Viva Bio CC 2310 amestecat in raport de 1/3 cu uruiala de porumb si grau) pe zi. Furajarea necorespunzatoare in perioada de gestatie duce la loturi de fatare mai mici, purcei subponderali sau neviabili.

Adaparea se face la discretie si se recomanda sistemul de adapare automata (suzeta), care permite accesul liber al animalelor, evitand astfel risipa.

Temperatura optima in adapost trebuie sa fie de 18-20˚C si o umiditate de 60-75 %.

Adapostul se recomanda ca fiindadapost individualsi se pregateste inainte de populareprin curatare,dezinfectie,etc.

Dezinfectia se face folosind produsul Procid Forte cu actiune asupra bacteriilor, virusurilor, fungilor si algelor, dozaj : 5ml/ l apa, folosind 250-500 ml / mp prin pulverizare cu timp de expunere 30 minute, dupa care solutia se spala. Inadapost, cu 3-4 zile inainte de fatare se asigura un asternut bogat de paie, scroafa aduna asternutul de paie intr-un colt, facand un “cuib de fatare”. Imediat dupa fatare, purceii trebuie stersi si caile respiratorii deblocate de eventuale resturi si mucozitati.

Alaptarea – imediat dupa fatare este recomandat ca purcelul sa fie pus la supt, in primele 48 de ore laptele poarta denumirea de colostru si are un rol hotarator in prevenirea imbolnavirii purceilor prin aportul de anticorpi materni, este mult mai bogat in proteine si vitamine , asigurand astfel rezervele necesare primelor ore de viata.In primele zile purceii au o frecventa mare la supt insa consuma cantitati mici de lapte.

Tratamente – in primele trei zile de la fatare se recomanda administrarea de fier( sub diferite denumiri farmaceutice) pentru a preveni aparitia anemiei feriprive care se manifesta prin paloare si lipsa de vioiciune. Tot in aceste prime zile dupa fatare se recomanda taierea coltilor pentru a preveni ranirea mameloanelor.

Temperaturaîn primele zile de viata trebuie asigurată pentru purcei o temperatură a mediului de aproximativ 30 ºC, iar în urmatoarele treisaptămâni 24 ºC, prin încălzire localăsuplimentară (becuri infrarosii, eleveuze etc.) sau prin asigurarea unui asternut bogat de paie de bună calitate (nemucegăite).

Intarcarea purceilor reprezinta o faza deosebit de critica, deoarece tractul digestiv trebuie sa se adapteze la digestia furajelor. Varsta la care se faceintarcareaeste de 42-45 de zile si este posibila doar daca purceii sunt obisnuiti foarte devreme sa consume furaj preparat din concentratul PVM Viva Bio CC 2120 amestecat cu uruiala de cereale in proportie de 1 la 3, si anumedupa varsta de 2 saptamani.

Furajarea se face la discretie si trebuie supravegheat consumul zilnic, deoarece exista pericolul aparitiei unei toxiemii denumita „ boala edemelor” tocmai la purceii foarte bine dezvoltati.

Adaparea se face la discretie si se recomanda sistemul de adapare automata (suzeta), care permite accesul liber al anumalelor, evitand astfel risipa.

Utilizarea furajelor si concentratelor Viva Bio, disponibile doar in magazinele Agroland din tara, prezinta numeroase avantaje datorita urmatoarelor caracteristici:

  • obtinerea de sporuri de greutate foarte bune
  • mentinerea unei stari optime de sanatate a animalelor
  • calitate ridicata a purceilor, daca se urmareste valorificarea lor
  • calitate ridicata a carnii de porc cu gust autentic „ de la tara „
  • randament marit la sacrificare, grasime redusa

Deoarece aceste concentrate sunt destinate in primul rand fermelor mici si micilor gospodarii acestea NU CONTIN: faina de carne, faina de peste, oase, resturi de animale; hormoni si nici substante intrerzise in alimentatia omului si a animalelor.

1x1.trans Porci | Furaje porci
Return to Top ▲Return to Top ▲