Cresterea puilor de carne

VIDEO – Cresterea puilor in primele zile
1x1.trans Cresterea puilor de carne

Utilizarea furajelor vandute de magazinele Agroland pentru cresterea puilor de carne reprezinta un avantaj datorita urmatoarelor caracteristici ale acestor furaje:

  • materii prime de calitate incorporate in furaje
  • retete performante
  • aminoacizi, vitamine si minerale la nivel optim
  • proteina vegetala usor digerabila
  • extracte naturale din plante
  • crestere rapida si consum specific redus de furaje
  • carne cu gust si savoare intalnite doar la pasarile de curte, fara a avea grasime in exces

Se pot folosi nutreturi granulate Viva Bio (3 faze: starter, crestere si finisare) care se administreaza direct puilor de carne, de la o zi pana la sacrificare, sau concentrate PVM (2 faze: starter – crestere si finisare).

Tratamente necesare:

  • Administrare in apa de baut: Novimin Antistres (polivitamine) – pentru un start optim. Dozaj: 0,5 ml/l apa, primele 3 zile apoi la interval de 2 saptamani, cate 3 zile.
    Acidifiant Nutrisure (produs natural) – rol antibiotic si stimulator de crestere prin imbunatatirea digestiei. Dozaj: 1ml/l apa, permanent. Se gasesc in magazinele AGROLAND.
  • Vaccinarea contra Pseudopestei ziua 9 si 24 si in ziua 14 contra Bursitei. Contactati medicul veterinar!

Verificati singuri conditiile de crestere la puii de carne!

Urmariti urmatorii parametrii de crestere care trebuie respectati pentru obtinerea unor rezultate bune:

  • dezinfectia adapostului
  • apa proaspata si furajare la discretie
  • lumina minim 20-23 de ore si temperatura de 30-32℃ in prima saptamana, scazand  saptamanal cu 2℃
  • densitate 12-16 pui/mp (dupa 3 saptamani)
  • aer proaspat permanent si asternut curat si uscat permanent
  • umiditatea aerului 60-70%
  • vaccinarea contra pseudopestei la 9, 24, si 48 de zile si a bursitei la 14 zile.

Parametrii de crestere:

 

perioada

temperatura

consum/greutate

1-7 zile

30-32C

0.150kg furaj/pui 115 g

8-14 zile

27-29C

0.450kg furaj/pui 300-400 g

15-21 zile

25-27C

0.950kg furaj/pui 600-700g

22-28 zile

23-25C

1.650kg furaj/pui 900-1100g

29-35 zile

21-23C

2.500kg furaj/pui 1300-1600g

 

Puii de carne se recomanda a fi crescuti pana la varsta de 42 de zile, maxim doua luni, perioada in care sporurile de crestere sunt foarte bune si consumul de furaje este mic. Puii pot creste in greutate si in continuare dar consumul de furaj pentru un kg spor este mai mare.

1x1.trans Cresterea puilor de carne
Return to Top ▲Return to Top ▲